De kermis

Dinsdag 17 mei 2016 zijn we naar de kermis geweest. Daar zijn we aan 2 mensen vragen gaan stellen. Ze vertelden over hun ouders, voorouders en hun betovergrootouders ook al in de kermis werkten en ze vertelden over hun leven. Ze hebben ook een gewoon leven zoals wij: ze gaan werken en ze hebben een huis. Soms gaan ze in de avond niet naar huis. Als  de kermis ver weg is van hun huis, dan blijven ze in een caravan slapen. Ze moeten veel werken. Ze hebben veel werk om  kermiswagen op te bouwen en af te breken. Het kost veel centen om op een plek te staan bij de gemeente. Zo een wagen kost natuurlijk ook veel centen. Ze vertelden ons dat hun kinderen op internaat of gewoon op school zaten. De kinderen zitten in het weekend vaak op de kermis of bij familie. Ze gaan ook op vakantie zoals wij. Er zijn ook veel verschillende attracties: lunapark, botsauto’s, schietkraam, eendjesvissen, paardenmolen, spiegelpaleis, frituur, smoutebollen, trampoline, spookhuis en blikken gooien.
We hadden als huiswerk om naar de kermis te gaan en aan andere mensen het te vragen of hun voorouders ook in de kermis werkten. En we hebben een verhaal.
Een meneer zijn ouders en hij waren in de kermis aan een kraampje. Daar vertelde hij dat zijn mama en papa in de kermis werkten. Zijn opa werkte ook al in de kermis. Het begon bij zijn betovergrootouders, die werkten in een circus.

Jorien en Tille

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s